Wij zijn Ton en Mirella

Sinds 2000 zijn we eigenaar van Domaine Les Gonies. Nadat wij in Nederland jarenlang in de horeca hebben gewerkt en samen 3 jaar een eigen restaurant hebben gehad, wilden wij wat anders.
Op een andere manier leven, werken en genieten.
Op Domaine Les Gonies kunnen we leven in, van en met de natuur, werken en toch veel contact hebben met onze gasten en genieten van het franse leven. Mirella als kokkin, boerin en gastvrouw. Ton als kelner, boer en manus-je-van-alles.

Inmiddels zijn we 20 jaar verder en is ons bedrijf is steeds groter geworden. We vinden zoveel dingen leuk.
Buiten het verwennen van onze gasten in ons restaurant, de gîtes, de Bed en Breakfast en op de camping, speelt het boerenbedrijf een steeds grotere rol. Tijd voor extra hulp.

Ik ben Hanny

Na 40 jaar advieswerk en trainer in de jeugdhulpverlening het besluit genomen om mijn werkzame leven in Nederland achter me te laten en naar Frankrijk te vertrekken om te genieten van het Franse leven, maar ook nog op een zinvolle en duurzame wijze bezig te zijn.

3 Jaar lang heb ik in de Dordogne gîtes verhuurd en cateringwerkzaamheden gedaan. Bovendien coach en begeleid ik Nederlandse jongeren, die tijdens hun opleiding tussen wal en schip zijn geraakt. In Frankrijk maken ze een nieuwe start en Les Gonies lijkt een prima plek om werkervaring op te doen en zich voor te bereiden op zelfstandig wonen terug in Nederland.

Per 1 maart 2021 neem ik het deel ‘toerisme’ voor mijn rekening en verhuis ik samen met mijn honden Max en Noa naar Les Gonies.  Een plek waar gasten zich welkom voelen, waar aandacht is voor elkaar en waar je kunt ont-moeten. Het concept ‘adults only’ blijft bestaan, we blijven (h)eerlijke maaltijden verzorgen voor onze gasten en verder kijken we welke mooie dingen we nog kunnen bedenken om er voor u een onvergetelijke vakantie van de maken. Ook de jongeren krijgen op Les Gonies een plek, nieuwe kansen in een prachtige ‘leer’omgeving en wellicht maakt u tijdens uw vakantie kennis met ze.

Ik kijk nu al uit naar uw komst!

Wat willen we?

Wij proberen onze gasten mee te laten beleven in datgene waar we zelf zo enthousiast over zijn. Dus heeft u vragen over hoe het leven zich op onze boerderij afspeelt, stel ze gerust. We nemen u graag mee bij het voeren van onze dieren, of voor een kijkje in onze moestuin.

Ons restaurant draait op producten van eigen bodem. We verbouwen onze producten op biologische wijze. Dat geldt ook voor het veevoer. We werken zo milieuvriendelijk mogelijk, afval dat eetbaar is gaat naar de varkens, hout dat bij de sloop vrijkomt wordt hergebruikt of gaat de houtkachel in. De rest van het afval dat geen bestemming heeft, wordt gescheiden en afgevoerd. Het spoelwater voor de toiletten van de camping wordt opgepompt uit de rivier de Lot.

Bovendien geven we u graag uitleg over onze “groene” energiestroom. Op de schuur liggen zonnecollectoren. Onze centrale verwarming draait deels op zonne-energie en deels op hout uit ons eigen bos. Uiteindelijk streven we naar een CO2-neutraal bedrijf. Of dat lukt, de toekomst zal het leren!

© Copyright - Domaine Les Gonies | Website door Coach4Website
Een landgoed met mini-camping, gîtes en chambre d'hôtes voor alleen volwassenen (adults only) in Mauroux | Lot | Occitanie | Midi-Pyrénées