Wij zijn Ton en Mirella

Sinds 2000 zijn we eigenaar van Domaine Les Gonies. Nadat wij in Nederland jarenlang in de horeca hebben gewerkt en samen 3 jaar een eigen restaurant hebben gehad, wilden wij wat anders.
Op een andere manier leven, werken en genieten.
Op Domaine Les Gonies kunnen we leven in, van en met de natuur, werken en toch veel contact hebben met onze gasten en genieten van het franse leven. Mirella als kokkin, boerin en gastvrouw. Ton als kelner, boer en manus-je-van-alles.

Inmiddels zijn we 20 jaar verder en is ons bedrijf is steeds groter geworden. We vinden zoveel dingen leuk.
Buiten het verwennen van onze gasten in ons restaurant, de gîtes, de Bed en Breakfast en op de camping, speelt het boerenbedrijf een steeds grotere rol. Tijd voor extra hulp.

Wij zijn Tom en Linda

… de nieuwe tuinders van tuinderij Jardin Les Gonies.
Vanaf Februari 2022 hebben wij ons aangesloten bij dit fantastische team van Domaine Les Gonies.
Het wordt onze taak om mooie, pure en verse groenten te groeien op biodynamische wijze.

Begin 2022 hebben wij besloten de drukke randstad te verlaten en onze droom werkelijkheid te gaan maken.
Een leven op het platteland en het opstarten van een eigen tuinderij.
Na het accepteren van deze gouden kans (mogelijk gemaakt door Ton en Mirella) hebben wij flink wat moed verzameld en zijn we samen met onze witte herder Yirga naar Mauroux verhuisd om onze tuinderij Jardin Les Gonies  op te starten.

Tom zal dit jaar zijn opleiding afronden tot biodynamisch tuinder aan het Warmonderhof in Dronten (NL). Voordat hij zijn leven ging om toveren tot tuinder, werkte Tom als koffiebrander/ barista en muzikant. Naast zijn passie voor planten en natuur speelt Tom dus een aardig deuntje gitaar en houdt hij van een kwalitatief goed kopje koffie.
Linda heeft altijd met veel passie en liefde als verpleegkundige gewerkt, maar in plaats van het verzorgen van mensen, zal zij zich gaan richten op het verzorgen van planten zodat die kunnen uitgroeien tot heerlijke voedzame en pure groenten voor iedereen om van te genieten.

Samen met dit fantastische team en de vele vrijwilligers die wij met liefde zullen verwelkomen, hopen wij van dit prachtige stukje land een toffe ervaring te maken voor iedereen.

Wees welkom en ontmoet ons in de tuin!

Wat willen we?

Wij proberen onze gasten mee te laten beleven in datgene waar we zelf zo enthousiast over zijn. Dus heeft u vragen over hoe het leven zich op onze boerderij afspeelt, stel ze gerust. We nemen u graag mee bij het voeren van onze dieren, of voor een kijkje in onze moestuin.

Ons restaurant draait op producten van eigen bodem. We verbouwen onze producten op biologische wijze. Dat geldt ook voor het veevoer. We werken zo milieuvriendelijk mogelijk, afval dat eetbaar is gaat naar de varkens, hout dat bij de sloop vrijkomt wordt hergebruikt of gaat de houtkachel in. De rest van het afval dat geen bestemming heeft, wordt gescheiden en afgevoerd. Het spoelwater voor de toiletten van de camping wordt opgepompt uit de rivier de Lot.

Bovendien geven we u graag uitleg over onze “groene” energiestroom. Op de schuur liggen zonnecollectoren. Onze centrale verwarming draait deels op zonne-energie en deels op hout uit ons eigen bos. Uiteindelijk streven we naar een CO2-neutraal bedrijf. Of dat lukt, de toekomst zal het leren!

© Copyright - Domaine Les Gonies | Website door Coach4Website
Een landgoed met mini-camping, gîtes en chambre d'hôtes voor alleen volwassenen (adults only) in Mauroux | Lot | Occitanie | Midi-Pyrénées