Boerderij

Onze boerderij is kleinschalig en voorziet ons in groenten, fruit en vlees voor uiteraard ons zelf, maar ook voor onze restaurantgasten en zelfs een klein netwerk lokalen mensen.

Sinds enige tijd werken we biologisch, maar ook volgens de permacultuur beginselen. Dat wil zeggen dat we moeder natuur zoveel mogelijk nabootsen. De tuin die je aanlegt is duurzaam en werkt samen met de natuur. Dus niet industrieel, maar kleinschalig, geen monocultuur, maar een polycultuur, geen éénjarige, maar meerjarigen gewassen.

We hebben een diversiteit in vee; koeien, schapen, varkens, kippen en eenden. Het vee is rustiek, kan tegen een stootje, graast, woelt en scharrelt buiten, heeft nauwelijks tot geen hulp nodig bij geboorten, leeft van de grassen en kruiden die ze buiten vinden.

In onze moestuin vind je het jaar rond allerlei gewassen. Het bodemleven proberen we zoveel mogelijk te voeden(bladeren, houtsnippers), zodat de planten in de grond alle voedingstoffen vinden die ze nodig hebben om een smaakvol en gezond eindproduct te geven.

Het vee graast tussen de fruitbomen door en zorgt voor extra bemesting. Fruitbomen staan verspreid over het veld met nooit 2 dezelfde rassen naast elkaar. Hierdoor blijven ziekten en plagen beperkt.

Met plezier geven we uitleg over alle facetten van onze boerderij. We nemen je graag mee voor een rondleiding.

Tevens bieden we een workshop Permacultuur aan, waarin we je wegwijs maken in de permacultuur beginselen, zodat je ook thuis op kleinere schaal aan de gang kunt.

Zowel de moestuin, de fruitbomen als ook het vee leveren ons producten die we transformeren tot  (h)eerlijke gerechten en producten. Inmiddels maken we pesto’s, confitures, pâtés, rauwe ham. En natuurlijk is er vlees, eieren, groenten en fruit.

Heb je belangstelling in één van onze producten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze verkoop.

De site wwoofinternational.org levert ons al jarenlang mooie uitwisselingen op. Via deze site ontvangen we vrijwilligers die op basis van kost en inwoning enige tijd (minimaal 2 weken) bij ons verblijven. In ruil daarvoor ontvangen ze informatie, kennis en ervaring.

© Copyright - Domaine Les Gonies | Website door Coach4Website
Een landgoed met mini-camping, gîtes en chambre d'hôtes voor alleen volwassenen (adults only) in Mauroux | Lot | Occitanie | Midi-Pyrénées