Boerderij

Onze boerderij is veelzijdig en voorziet ons in groenten, fruit en vlees voor uiteraard ons zelf, maar ook voor onze restaurantgasten en zelfs een klein netwerk lokalen mensen.

We werken biologisch en volgens de permacultuur beginselen. Dat wil zeggen dat we moeder natuur zoveel mogelijk nabootsen. De tuin die je aanlegt is duurzaam en werkt samen met de natuur. Dus niet industrieel, maar veelzijdig, geen monocultuur, maar een polycultuur, geen éénjarige, maar meerjarigen gewassen.

We hebben een diversiteit in vee; koeien, schapen, varkens, kippen en eenden. Het vee is rustiek, kan tegen een stootje, graast, woelt en scharrelt buiten, heeft nauwelijks tot geen hulp nodig bij geboorten, leeft van de grassen en kruiden die ze buiten vinden.

In onze moestuin vind je het jaar rond allerlei gewassen. Het bodemleven proberen we zoveel mogelijk te voeden(bladeren, houtsnippers), zodat de planten in de grond alle voedingstoffen vinden die ze nodig hebben om een smaakvol en gezond eindproduct te geven.

Het vee graast tussen de fruitbomen door en zorgt voor extra bemesting. Fruitbomen staan verspreid over het veld met nooit 2 dezelfde rassen naast elkaar. Hierdoor blijven ziekten en plagen beperkt.

Met plezier geven we uitleg over alle facetten van onze boerderij. We nemen je graag mee voor een rondleiding.

Zowel de moestuin, de fruitbomen als ook het vee leveren ons producten die we transformeren tot  (h)eerlijke gerechten en producten. Inmiddels maken we pesto’s, confitures, pâtés en hebben we een uitgebreide keuze in charcuterie. Bovendien is er vlees, eieren, groenten en fruit.

De site wwoofinternational.org levert ons al jarenlang mooie uitwisselingen op. Via deze site ontvangen we vrijwilligers die op basis van kost en inwoning enige tijd (minimaal 2 weken) bij ons verblijven. In ruil daarvoor ontvangen ze informatie, kennis en ervaring.

Tuinderij

Wij zijn Tom en Linda Luchies. Samen met onze witte herder Yirga zijn wij het avontuur aangegaan om ons te vestigen in Frankrijk en de tuinderij op Domaine Les Gonies te gaan runnen. Sinds Februari 2022 zijn we aan het werk om deze prachtige tuin te laten floreren.

Domaine Les Gonies is een biologisch gecertificeerde permacultuur boerderij. Wij geloven dat de natuur een holistisch systeem is en dat wij als mens een manier moeten vinden om hier in te passen. We telen seizoensgebonden en dit resulteert in de meest smaakvolle groenten en kruiden. We verkopen onze producten binnen een straal van 15 km rondom onze boerderij.

Ook telen we kiemgroenten van verschillende variëteiten. Deze kiemen zitten boordevol nutriënten en zijn een prachtige en smaakvolle toevoeging op de gerechten. De kiemgroenten telen we in tegenstelling tot veel andere producenten ook in de aarde en dat maakt ons uniek.

We leveren aan zowel particulieren, in de vorm van pakketten en via de markt, als horeca en iedereen is welkom om onze producten te komen ontdekken.

Dit zijn de partners die onze producten afnemen:

 
© Copyright - Domaine Les Gonies | Website door Coach4Website
Een landgoed met mini-camping, gîtes en chambre d'hôtes voor alleen volwassenen (adults only) in Mauroux | Lot | Occitanie | Midi-Pyrénées