Het hele jaar door ben je bij ons midden in de natuur. In het voorjaar domineert de rust nog op en rond Les Gonies. Veel vogels keren na de winter weer terug. Deze ‘gasten’ en de permanente vogels zijn druk om met hun gezang hun territorium vast te stellen. Dit is een prachtige tijd om vogels op te sporen, te herkennen en te fotograferen.

De lente is ook de tijd dat de wilde orchideeën beginnen te bloeien. De Lot herbergt wel 50 verschillende soorten.
In september als na het hoogseizoen de rust is weergekeerd zijn de vogels, vlinders en insecten nog zeer actief. Als je de tijd neemt en geluk hebt zou je 115 verschillende soorten vlinders kunnen ontdekken.

De koele zomeravond of ochtend is het ideale moment voor een bezoek aan een wildspotplek – een open plek in de omringende natuur, waar je wild kunt ‘spotten’, dat met hun jongen op zoek is naar water en voedsel. 

Voor wandelaars en mountainbikers zijn er in de directe omgeving 11 routes uitgezet. De beschrijvingen zijn gratis bij ons te verkrijgen.

Ook de fietser van elk niveau kan zijn hart ophalen. Alleen al in de Lot zijn er 37 circuits uitgezet, die goed aangeduid worden en waarbij de vertrekplaats tevens de plaats van aankomst is. In tegenstelling tot de 160 kilometer lange “Veloroute”, die van Aiguillon tot aan Cahors loopt. Veelal over de oude spoorlijn, maar ook langs de rivier en kleine dorpjes.

Dus neem je eigen fiets mee, of huur er één op een lokatie bij ons in de buurt (7 km).

De rivier de Lot leent zich uitstekend om te zwemmen, te kanovaren (verschillende verhuurbedrijven in de omgeving), te vissen of een rondvaart op een “Gabare” te maken.

Op de naastgelegen manage kunnen buitenritten per paard gemaakt worden. Een prachtige wandeling op de rug van een paard door de vallei van de Lot en de wijnvelden van de Cahors.

Op bijna elke dag van de week vind je een ochtendmarkt​. Vaak in de weekenden een rommel- of antiekmarkt. En vooral in de zomermaanden een avondmarkt, waar je bij lokale produkteuren je wijn en eten koopt, om dit vervolgens aan lange tafels te nuttigen. Een feestje met een mooie mix van de lokale bevolking en de toeristen. Meestal met dans en muziek.

Het ontbreekt ook niet aan pittoreske dorpjes, stadjes of bastides in de buurt. Een bezoek hieraan is ook goed te combineren met een kasteelbezichtiging of een afdaling in een grot met prehistorische muurschilderingen of een bezoek aan de onderaardse rivier in de Gouffre van Padirac. Wij adviseren je graag in een dagtrip.

Hou je van kunst? Het lieflijke plaatsje Les Arques heeft een klein museum ingericht met beelden van de kunstenaar Zadkine, die hier zijn laatste levensjaren doorbracht.

Ook de wijnliefhebber heeft volop keus. In een straal van 10 kilometer vind je vele domeinen, waar je op lokatie wijn kunt proeven.

Je kan uiteraard ook op het domein zelf blijven. Heerlijk relaxen bij het zwembad, of in de schaduw van de notenboom.

“Luisteren” naar de rust.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen op het gebied van “ecologisch” boeren, permacultuur of onze groene energievoorziening. We geven je graag een uitgebreide rondleiding.

© Copyright - Domaine Les Gonies | Website door Coach4Website
Een landgoed met mini-camping, gîtes en chambre d'hôtes voor alleen volwassenen (adults only) in Mauroux | Lot | Occitanie | Midi-Pyrénées