Workshop: vrij werken met vilt

van 2 tot en met 7 juni

Ontdek de magie van het vilten

We starten met de kennismaking van deze oeroude techniek vanaf de wol van het schaap, naar het kaarden van de wol en het vilten van de wol met water en zeep tot een lap.

Ervaring is niet noodzakelijk. Je werkt naar een zelfgekozen product, zoals een tas, sjaal, lamp, een sieraad of schilderen met wol tot een wandkleed.

Je leert bijzondere vilttechnieken zoals textuur, lagen aanbrengen in je werk. Strengen vilt maken, verbindingen maken van de vezels, het maken van een mal. Het is een bijzondere belevenis de mogelijkheden te ontdekken in de wereld van vilt. Ik ga je inspireren, adviseren naar verdieping van de technieken en begeleiden bij objecten van vilt met meerdere materialen.

Je kunt gebruikmaken van takken, drijfhout, of textiel zoals zijde, kaasdoek, verschillende typen wol. Er zijn vele spannende technieken toe te passen met dit materiaal, ik leer je graag de kneepjes van het vilten.

Programma:

  • aankomst zaterdag 1 juni,
  • s ’avonds serveren we een diner, waarbij je kunt kennismaken met de andere deelnemers,
  • zondag begint de cursus die loopt tot en met vrijdag en eindigt met een gezamenlijk diner.

Het accent van de lessen ligt in de ochtenden van 9.30/13.00.

Na de warme uitgebreide lunch ben ik tot 17.00 uur aanwezig voor uitleg en advies. Maar men is natuurlijk vrij aan de middag een andere invulling te geven.

De cursus kost € 595,- inclusief koffie/thee, ontbijt, lunch, 2 x diner en gebruik materialen.

Overnachtingsmogelijkheden voor 1 week:

  • Op de camping met eigen kampeermiddel 196€
  • Op de camping in een ingerichte de Waardtent 230€ op basis van 1 persoon of 360€ op basis van 2 personen
  • In een kamer 225€ (gedeelde badkamer en toilet) op basis van 1 persoon of 350€ op basis van 2 personen
  • In een kamer 275€ (eigen badkamer en toilet) op basis van 1 persoon of 430€ op basis van 2 personen

Docent: Els de Quaasteniet

Docente

Even voorstellen. Ik ben Els de Quaasteniet. Ik heb de lerarenopleiding beeldende vormen voltooid in Rotterdam. Ik woon inmiddels 20 jaar in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Ik beeldhouw in hout, steen, of gecombineerd met andere materialen. Ik schilder, speel graag met verschillende druktechnieken. En ook vilten vind ik een prachtige techniek met eindeloos veel mogelijkheden.

Mijn werk gaat in mijn beelden vooral over ruimte in het materiaal, openheid en geslotenheid. Verder spelen de mensen en de natuur een belangrijke rol in mijn werk. Ik geef vanaf 1999 beeldhouwlessen in hout en steen. Ook geef ik workshops druktechnieken en werken met vilt. Mijn uitdaging is mensen te inspireren om te creeëren en te begeleiden tot meer verdieping in hun werk. Ik ondervind veel plezier aan het lesgeven en de wederzijdse inspirerende samenwerking. Ik hoop je te ontmoeten tijdens één van mijn cursussen.

Reserveren via onderstaand formulier of telefoneer naar Mirella Kodden 0033.565.21.60.74/0033.750.43.56.30

Aanmelden