Workshop ‘Van grond tot kont’

Workshop ‘Van grond tot kont’ met biologische lunchmaaltijden op Domaine Les Gonies.
Start 14 juni –  18 juni 2020.
Prijs € 295,- pp (incl. cursus/materiaal, lunchmaaltijden, excl. accommodatie).

Je bent je bewust van jezelf, je omgeving, je leeft bewust, houdt van tuinieren en van lekker eten en dan het liefst gezond. 

Tijdens de 5-daagse workshop van Grond tot Kont ontdek hoe je met het ritme van de natuur een eetbare tuin kan creëren. Hoe je vanuit een gezonde grond, met biologische producten een smaakvolle en gezonde maaltijd kan maken en zo je lichaam kan voorzien van alles wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

Dag 1: Onthaasten

De eerste ochtend staat in het teken van onthaasten. In een prachtige omgeving alle drukke bezigheden even laten voor wat ze zijn. Tijdens een wandeling verbinding maken met de natuur en dus met jezelf. We duiken alvast een klein beetje in de waarde van aarde. Hoe belangrijk is gezonde aarde (niet dé aarde, maar aarde als in grond). Wat betekent aarde voor onze voeding en dus voor ons. Wat betekent het om zelf geaard te zijn. 

Dag 2: Permacultuur

Rondleiding over het landgoed waarbij we uitleggen wat we doen en waarom. Wat zijn de voordelen van monocultuur vs. permacultuur. Zo krijg je inzicht in de kracht van permacultuur. En natuurlijk voorzien we je praktische basis tips en suggesties zodat je thuis ook met permacultuur aan de slag kan. Hoe klein je tuin ook is. 

Dag 3: Gezond van mond tot kont

Je bent wat je eet en wat je verteert. Gezondheid bouw je op met de jaren. Wat heeft de huidige supermarkt voeding voor een invloed op je gezondheid, op je energie. Hoe eet je jezelf gezond. Wat vertelt je lichaam je. Hoe kun je met voeding je hormonen in balans eten en hoe voed je je brein.

Dag 4: Bereiden en verwerken

Hoe maak je met de (h)eerlijke voeding een smakelijke maaltijd die je lichaam geeft wat het nodig heeft. Wat voor lekkers kun je maken met loof van bijvoorbeeld uien, of van brandneteltoppen.
Wat kun je met kruiden uit eigen tuin en is onkruid wel onkruid in je keuken. 

Dag 5: Hoe thuis toe te passen

Samenvatting van alle theorie
Praktische vertaling van vakantieomgeving naar dagelijkse situatie.
Je vertrekt met je eigen plan. Klein of groot. 

5 Dagdelen:

  • Voor iedereen een haakje om in eigen situatie toe te passen. Om 1 stap te zetten.
  • Iedere dag iets praktisch eruit halen
  • Een workshop voor je lijf, geest en ziel

Voor wie?

Voor mensen die bezig zijn met bewustwording, goede gezonde voeding en die van de vakantie een actieve beleving willen maken. Die langer profijt willen hebben van het goede van vakantie.

Praktisch

Zondag 14 juni t/m donderdag 18 juni 2020

5 dagdelen van 9.30 – 13.00 uur

Gezamenlijke afsluiting met lunch (inclusief drankjes)

€ 295,- inclusief koffie/ thee lunch en materialen 

Wie zijn wij?

Wij zijn Ton en Mirella, Marcel en Heleen, en wij leven met z’n vieren op Domaine Les Gonies. Een terrein waar al het goede van Frankrijk samenkomt. Waar we in, van en met de natuur leven. 

Onze boerderij is kleinschalig en voorziet ons in groenten, fruit en vlees voor uiteraard ons zelf, maar ook voor onze restaurantgasten en lokale mensen. Er wordt biologisch en volgens permacultuur beginselen gewerkt. Ton kan je daar vol passie alles over vertellen!

In het voor-, najaar en zomerseizoen ontvangen we, op onze mini-camping of in onze gîtes, graag gasten die we een fijne vakantie willen geven. Ontspannen en rustig.  Onder het genot van een hapje, van producten van eigen bodem, en een drankje genieten van de stilte en het uitzicht. 

Daarnaast organiseren we graag workshops voor mensen die in en met de natuur willen werken aan hun energie en gezondheid. Heleen vertelt je hier graag meer over. 

Overnachten

Tijdens deze week ben je van harte welkom om te overnachten op onze mini-camping of in een van onze gîtes. En daarvoor en daarna natuurlijk ook! Kijk hier voor de beschikbaarheid van onze accoodaties en reserveer je plek.  

Workshop ‘Van grond tot kont’ met biologische lunchmaaltijden op Domaine Les Gonies.
Start 14 juni –  18 juni 2020.
Prijs € 295,- pp (incl. cursus/materiaal, lunchmaaltijden, excl. accommodatie).