Snelschetsen in Frankrijk

Tekencursus in Frankrijk met biologische maaltijden op Domaine Les Gonies.
Aankomst za 4 juli  vertrek za 11 juli 2020.
Prijs € 395,- pp (incl. cursus/materiaal, alle maaltijden, excl. accommodatie).

Altijd al willen leren schetsen? Trefzeker een ‘krabbel’ kunnen maken, zodat je deze later kan gebruiken als notitie of voorstudie? Dan is deze cursus wat voor jou/jullie! 6 uitdagende workshops zorgen er voor dat jouw urban sketching een stap maakt of dat je gewoon lekker makkelijk(er) leert schetsen.

Het afwisselende programma biedt  lessen in de ochtend (behalve zondag) en ’s middags de mogelijkheid om zelf verder te oefenen. Op onderzoek gaan in de prachtige omgeving met mooie dorpjes, kastelen en wijngaarden is natuurlijk ook mogelijk. Of fietsen, kanoën, zwemmen (op het terrein), lezen, grotten bezoeken…..schetsboekje mee en tekenen maar! Slapen doe je in je eigen kamer of tent, de accommodaties zijn hier te bekijken.*

Elke dag heeft een ander thema en een andere techniek. De workshops zijn inclusief materiaal (o.a. een schetsboekje) en koffie/thee. Er komt ook wat theorie bij kijken: een korte uitleg over materiaal, kunstgeschiedenis of techniek. Je partner hoeft niet mee te doen aan de cursus, maar kan uiteraard wel meegenieten van de maaltijden (€ 245,- voor de hele week).

Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, ontbijt, lunch en diner. Ook de wijn bij het eten! Dat is dus zeven dagen lang genieten van zorgeloos leven. Zaterdagavond 4 juli kan je gelijk mee-eten en slapen in je vers opgemaakte bed; wel eerst even je slaapplaats reserveren bij Les Gonies natuurlijk!*

* In de kalender hebben we alvast accommodaties geblokkeerd, speciaal voor deelnemers.
Neem contact op als je een accommodatie wilt boeken!

Zondagmiddag doen we een korte kennismakingsworkshop, alle andere dagen beginnen we om 10 uur ’s ochtends en gaan we door tot 13:00 uur. Mirella Kodden bereidt alle maaltijden met producten uit eigen tuin en van eigen landgoed. Alles biologisch verantwoord.

Wie we zijn….

Ton en Mirella Kodden zijn restaurantmensen met een hart voor hun producten: dus zelf koeien, varkens en kippen houden. Vissen vangen en roken. Zelf bouwen en verbouwen. De groenten zo uit de tuin en de vruchten plukken van de boom. Stoken, koken en roken, ze doen alles zelf! Ze genieten van het leven en de natuur, maar werken zit ook in hun bloed. Alle beesten en mensen moeten goed verzorgd worden, met liefde en aandacht…..met fijne slaapplekken en eerlijk eten. 
Vanaf januari 2020 versterken Heleen en Marcel Janssen het team, met z’n vieren zorgen ze voor een fantastische beleving van uw vakantie.

Joanne Zegers is een beeldend kunstenares met een hart voor lesgeven. De ezel en de kwast komen op de eerste plaats, maar al vele jaren geeft zij ook lessen op scholen en fietst daarbij de hele Zaanstreek door. Mensen komen ook naar haar atelier voor advies, instructie en om kunst te bekijken. Zij geeft niet alleen les in tekenen en schilderen, maar ook het kijken naar kunst en de achtergrond van de kunst zijn belangrijk. Haar manier van lesgeven gaat gepaard met vragen stellen en nieuwsgierigheid: met een eenvoudig “gewoon” kom je er niet vanaf. Oog, hand en brein moeten het samen doen en dienen allemaal verzorgd te worden, met liefde en aandacht….door Joanne wel te verstaan.

Informatie en reserveren 

Heb je vragen over Domaine Les Gonies en/of de accommodatie dan kan je bellen met 00 33 (0)6 74 56 60 59 (mobiel) of mailen: info@lesgonies.org. 

Aanmelden kan via onderstaande knop of door te bellen/mailen met Heleen, Marcel, Ton of Mirella. Na aanmelding ontvang je een mail met informatie over betaling en reserveringsvoorwaarden.

Heb je vragen over het tekenprogramma dan kan je contact opnemen met Joanne:
joanne.zegers@gmail.com of 00 31 (0)6 49 77 06 56 (mobiel).
Atelier: Jacobus van Waertstraat 53A 1551 CJ Westzaan

Mogelijkheden 

Kom je met z’n tweeën? Dan kan 1 van de twee de cursus volgen. Samen doe je mee aan de maaltijden. De kosten voor alleen eten zijn 245 euro per persoon, 3 maaltijden per dag incl. wijn. De mogelijkheden voor het slapen en de kosten daarvoor kan je bekijken op de website van Les Gonies. Toch een ochtend meedoen? Geen probleem: de kosten zijn dan 25 euro per ochtend.

Verblijf je niet op Les Gonies? Dan kun je alleen meedoen als er nog plaats is (de gasten van Les Gonies gaan voor), informeer dus van te voren naar de mogelijkheden! De kosten voor 1 workshop met materiaal, lunch en drinken zijn 45 euro.

Wanneer en waar

De tekencursus wordt gegeven van zondagmiddag 5 juli t/m vrijdagochtend 10 juli.  Je kan aankomen op zaterdag 4 juli en vertrekken op zaterdag 11 juli. Dat is bij de prijs inbegrepen. Joanne eet op de eerste zondagslunch mee om iedereen te verwelkomen en te leren kennen.
Langer blijven of eerder aankomen? Bijboeken is mogelijk! Je kan makkelijk een paar dagen vooruit reserveren in overleg.

Programma (beknopt overzicht)

Thema Onderwerp Materiaal Aandacht voor
Zondag Kennismaking
Maandag Ruimte scheppen Landschap o.a. houtskool Compositie en structuren
Dinsdag Perspectief Gebouwen o.a. potlood Compositie en lijnperspectief
Woensdag Mensen Houdingen o.a. potlood / tekenpen Handschrift en stijl
Donderdag Stilleven Op tafel o.a. aquarel Stofuitdrukking en constructie
Vrijdag Dieren Boerderijdieren o.a. krijt / pastel Stofuitdrukking

In dit overzicht staan alleen de hoofdpunten. Elke dag wordt er aandacht besteed aan waarnemen, de compositie en stijl. De ene dag wat meer dan de andere, maar leren waarnemen is altijd de basis. Elke dag begint met een (theoretische, maar levendige) inleiding van de docente. Na de koffie worden enkele korte oefeningen gedaan en met elkaar besproken. Daarna gaat iedereen met een aantal opdrachten zelf aan de slag. Docente begeleidt en is er voor individuele vragen en verdieping. Voor de lunch laat iedereen de resultaten zien en bespreken we na.

Tekencursus in Frankrijk met biologische maaltijden op Domaine Les Gonies.
Aankomst za 4 juli  vertrek za 11 juli 2020.
Prijs € 395,- pp (incl. cursus/materiaal, alle maaltijden, excl. accommodatie).

Gîte Marronnier | Les Gonies