Printemps à la campagne

Strakblauwe lucht, veel verschillende tinten groen, het ruisen van de wind door de bamboe, en een uitbundige zon die straalt alsof het een lieve lust is. We hebben al een paar keer de 30 graden aangetikt en het voelt alsof de zomer is begonnen. Toch is het nog steeds lente, en daar laten onze nieuwe gasten geen misverstand over bestaan.

Zoals het gebruikelijk is in de lente hebben we hebben hier de afgelopen weken heel wat nieuwe bewoners kunnen begroeten; jonge witte uiltjes, lammetjes, jonge vogeltjes, okee.. kikkers, eendjes en heel bijzonder.. een nest waterhoentjes. Dat is nog niet eerder voorgekomen, meestal zijn de nesten alleen te vinden aan de oevers van de Lot.

Waar onze mond écht van openviel is het bezoek van een sanglier (wildzwijn) Nou is dat op zich niet zo bijzonder, want die zijn er veel hier in de omgeving, maar deze was een exemplaar apart. We werden gewaarschuwd door wandelaars dat er een sanglier neusje neusje aan het doen was met de varkens. Ze dachten dat het een mannetje was, dus dat gaf even wat onrust, want als die zich uitleeft op de twee vrouwtjes varkens, dan krijg je een nest jonge kruising wildzwijn/varkens… niet wenselijk dus. Nadat de jager in Ton een plan de campagne had gemaakt ging hij er met twee collega jagers op af. Al snel komen ze erachter dat het een vrouwtje is, dat is dus een zorg minder. En toen gebeurde het… Het beest bleek tam en wilde maar wat graag gekroeld worden door Ton. Het ging er zelfs voor op zijn rug op de grond liggen!
Geen dier om af te schieten dus. Nadat ze zich rustig in de veewagen liet leiden hebben ze haar naar een stuk bos aan de Lot gebracht. Daar scharrelt ze nu rustig door, misschien wel op zoek naar een mannetje.

Zo kun je hier wel meer bijzondere dingen tegenkomen. Tijdens een van mijn wandelingen struikelde ik over een steen. Toen ik opkeek, keek ik in het gezicht van een lachend spookje. Ik voelde me alsof ik was betrapt dat ik in gedachten liep ipv bewust aanwezig. Het bizarre was dat het me de dag erna weer gebeurde, bij precies dezelfde steen, al kwam ik toen van een andere kant aanlopen. :-0
Daarna heb ik de steen niet weer teruggevonden, gelukkig had ik de eerste keer al een foto gemaakt.
Het is sowieso slim om je fototoestel tijdens je wandelingen hier bij hand te hebben, want behalve prachtig mooie bloemen, de hop en de wielewaal kom je hier bijzondere dingen tegen in het bos. Steen ruïnes die eruitzien als het landschap van kabouters en reuze eekhoorns.

Maar goed voordat jullie denken dat we ons hier verloren hebben in fantasy land….

Natuurlijk is het voorjaar het seizoen van de grote schoonmaak! Jeetje en er wordt wat schoongemaakt hier. De gîtes zijn geboend en in orde gemaakt, de tuintjes van de gîtes zijn van hun onkruid ontdaan. Al meerdere keren trouwens, want het gaat maar door met groeien ervan. Het gras is al diverse keren gemaaid en rond de bomen zijn alle sokjes weer verwijderd. Met de hoge temperaturen en het weinige aan regen wat er valt, zal het binnenkort vast weer een van de de laatste keren zijn dat er gemaaid gaat worden. Het kan maar zo zijn dat jullie, onze gasten, straks een ander kleur gazonnetje aantreffen. 😉

Ook in de moestuin wordt stevig aangepakt, het onkruid moet plaatsmaken zodat er gezaaid en gepoot kan worden. Doordat het restaurant gesloten is, worden de producten die geoogst worden nu gebruikt om soepen, pesto’s en quiches van te maken. En die worden grif afgenomen op de omringende locale marktjes waar Ton en Mirella staan. Het is echt geweldig om te merken hoe er steeds meer vraag komt naar lokale producten. En dan vooral de biologische.

Voor wie het nog niet eerder uitgeprobeerd heeft… Een soep van verse, jonge tuinboontjes met een stukje munt… Mmmmm. De lokale bevolking is er gek op!

Ondertussen wachten we met smart op het verlossende woord; wanneer mogen we gasten vanuit het buitenland ontvangen. Kunnen de boekingen die er nu staan doorgaan?? Er wordt veel over gespeculeerd. Vooral in de Nederlandse media, feit is, dat we het niet weten. We hopen natuurlijk dat het allemaal doorgaat, we hebben hier immers alle ruimte voor een ontspannen, anderhalve meter, vakantie. Toch kunnen we ons voorstellen dat de beslissing om een vakantie te boeken, te verschuiven of te annuleren langzamerhand genomen moet worden. Daarom bieden wij een kostenloze omboekgarantie mocht het afreizen toch niet mogelijk zijn.
Klik hier voor meer informatie.

Wij gaan er nog steeds van uit dat we jullie gaan ontvangen en staan te popelen! En we gaan dan ook gewoon door met het uibroeden van een aantal hele leuke ideeën. O.a. mbt eten en drinken op Gonies, maar daarover meer in een volgend bericht. Voor nu..

Á bientôt!

3 antwoorden
 1. Margareth
  Margareth zegt:

  Wat een heerlijke positieve mail! Chapeau ?. Onder “normale”omstandigheden stonden wij nu op de camping. Helaas.. Verplicht fietsen in de Kempen.
  We gaan van het positieve uit voor deze zomer!! Ik bewonder jullie drive!! Hou vol!! We komen eraan……die Margareth

  Beantwoorden
 2. Goos en Jolanda Janssen .
  Goos en Jolanda Janssen . zegt:

  Hopelijk hebben jullie, ondanks Corona, een goed seizoen. Aan jullie inzet en positiviteit ligt het niet.

  Beantwoorden
 3. Diny+Mol
  Diny+Mol zegt:

  Wat een aparte ervaring met dat zwijn. Meestal zijn ze nogal afwijzend of agressief. Maar ja ook in het wild heb je verschillende karakters.
  Wel een fris positief verhaal.
  Ik duim voor jullie dat in de zomer de grenzen open gaan en dat de gasten het aandurven om te komen.
  .

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Updates ontvangen?