Beeldhouwweek in Frankrijk

Beeldhouwcursus in Frankrijk met biologische (warme) lunch op Domaine Les Gonies.
Van maandag 3 oktober t/m vrijdag 7 oktober 2022.
Prijs € 260,- p.p. (inclusief een warme lunch, koffie en thee en een afsluithapje op vrijdagavond, waarbij je als deelnemer ook je partner mag uitnodigen).

Ook dit jaar organiseert Les Gonies een beeldhouwweek. Al jaren komt Els de Quaasteniet in het najaar op ons domein om les te geven aan beeldhouwers.

Even voorstellen

Even voorstellen, ik ben Els de Quaasteniet. Ik heb de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond in Rotterdam. Ik geef sinds 1999 beeldhouw cursussen, onder de naam “buiteninbeeld”.  Samen met mijn partner Jos die het culinaire gedeelte verzorgde. Dit hebben wij 20 jaar met veel plezier gedaan. We hebben cursusweken in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje gegeven. Wij wonen al 19 jaar in de Spaanse Pyreneeën. Inmiddels doen we minder cursussen, maar af en toe nog een week zoals nu, waar we zijn uitgenodigd op Les Gonies. Dit najaar gaan we het na een lange stille periode door de pandemie weer proberen.  De creativiteit heeft misschien stil gestaan of juist helemaal niet in ieder geval lijkt het me heel fijn om weer met een groep mensen aan de “slag” te gaan.

We gaan bij Ton, Mirella en Hanny 5 dagen beeldhouwen van maandag tot en met vrijdag. We werken onder een grote overkapping of in de buiten lucht. Er wordt gewerkt in hout of steen, bokken en gereedschap zijn aanwezig. De eerste dag ligt de aandacht vooral op vormgeving en het materiaalgebruik. Ik breng altijd een thema aan wat je kunt volgen of misschien heb je al een vaststaand plan. Er zijn beginners en gevorderden aanwezig. We sluiten de dagen af met een kleine feestelijke presentatie van het werk.

Kosten

Deze week is inclusief koffie, thee, ontbijt en warme lunch. De kosten zijn € 260,- p.p. Voor de accomodatie kun je de informatie vinden op de website en besluiten of je kampeert of een wat luxere mogelijkheid wilt. Partners zijn welkom op het terrein en kunnen eventueel mee eten.

Informatie en reserveren

Heb je vragen over het beeldhouwen dan kun je bellen met Mirella 0033 5 65 21 60 74  en over de accommodatie met Hanny 0033 6 82 52 90 65 of stuur een mail naar domaine@lesgonies.org.

Beeldhouwcursus in Frankrijk met biologische (warme) lunch op Domaine Les Gonies.
Van maandag 3 oktober t/m vrijdag 7 oktober 2022.
Prijs € 260,- p.p. (inclusief een warme lunch, koffie en thee en een afsluithapje op vrijdagavond, waarbij je als deelnemer ook je partner mag uitnodigen).